Sportfogadás - ki nevet a végén?

Persze, nyer a Reál, győz a Barcelona, lehozza a meccset a Liverpool, sokat rúg a Fradi, nem kap gólt Bayern. Ezt mindenki tudja. Hármat rúg Messi, Ronaldo minden lábára jut egy, a Dzsudzsák szabadrúgása fix. Alap! Laza mozdulat, szelvény elő, tuti tippek ééééés... 

(Gyors kérdés: 10 millió sportszakértő országából miért nem lett milliomos mindenki a sportfogadásból?)

...hopp egy kapufa, miért lett iksz, csak kapott, csak nem jött a bomba. Mi a baj? ROSSZ HÉTVÉGE! Reload dupla téttel, ez mekkora lesz, kötésben is mehet, tehát akkor a Madrid győz, Barca is, Juventus nem tud hibázni, érzek egy sima hazait a Manchesterben plusz... plusz még egy nem olyan jó hét, plusz egy elbukott nap, plusz egy kicsike plusz (van remény!), plusz már rég nincsen. ÚJ STARTÉGIA! Csak egy meccs, csak nagy téttel, csak bejött! Már ez sem megy, de majd holnap, de majd hétvégén, de a tizedik, de a századik fogadás után sem lesz pozitív eredmény.

Miért is van ez?

A sportban mindig van ellenfél, ez nincs másképpen a sportfogadásban sem. Van a másik fogadó (a köcsög, aki mindig mákos és nyer) és a sportfogadást szervező társaság. Nézzünk az utóbbira az egy(etlen) itthoni példát:

Szerencsejáték Zrt.

2017-ben 437 milliárd forint (atyajóég mennyi pénz) árbevételük és az adózás előtti nyereség pedig 20 milliárd forint. Tehát, minden 18 év feletti (összesen 8 millió ) emberre jut legalább 2500 forint bukta. Fontos megjegyezni, hogy itt minden szerencsejáték figyelembe van véve. Erős becslés alapján a fele mindenért a sportfogadás felel.

Külföldi eset: bet365 online szerencsejáték (és így sportfogadó) internetes oldal. 2017. március 31-én véget érő pénzügyi évben 2,3 milliárd font (822 milliárd forint) árbevétel termelt 504 millió font (180 milliárd forint) profitot.

Biztos, hogy könnyű ellenfél a sportfogadást szervező társaság a pénzügyi eredményeket látva? Szerinted biztos, hogy könnyen meg lehet gazdagodni a sportfogadással? 

A másik fogadóval kapcsolatban nincsenek ennyire pontos adatok, de gondolom nem lepne meg, ha ő is negatív egyenleggel búcsúzna a pályáról. Persze minden nyertes szelvényéről beszámol, sima!

A sportfogadás kérem szépen igenis egy szakma, időigényes, sok elemzéssel, háttértudással. Ezt a blog fogja bemutatni minden sportfogadással kapcsolatos érdekes információval együtt.